VACATURE: ARTISTIEK TEAM PROGRAMMA #GENT2030

GEZOCHT - De werkgroep ‘Artistiek / Cultureel’ - één van de zes werkgroepen richting bid book - wordt getrokken door het Gents Kunstenoverleg. Om ons team te vervoegen zoeken we een ‘Artistiek Team’ om samen met ons de krijtlijnen richting een cultureel programma te bepalen. 5 tot 8 artistieke profielen die competenties van een programmamaker, schrijver, troubadours, stadsmaker, … verenigen met ervaring in participatieve kunstpraktijk en theorie, nationaal en/of internationaal.

Gent wil in 2030 Europese Culturele Hoofdstad worden. Dat is een titel voor steden die geloven in de kracht van cultuur, en die via cultuur maatschappelijke uitdagingen aanpakken. Daar geloven wij in. In Gent zetten we cultuur in om samen te leven met alle Gentenaars, te versterken wat ons verbindt en te omarmen wat ons anders maakt, om ruimte vrij te maken – in onze wijken én in onze hoofden. Het is een manier om te zeggen: hier kan iedereen zich thuis voelen, en hier mag iedereen zichzelf zijn. In 2026 weten we of we de titel op z’n Gents gaan mogen vieren, en zo de rest van Europa met ons verhaal kunnen inspireren.

Al sinds 2021 is er een traject gestart om deze kandidatuur vorm te geven met een vooronderzoek en in 2022 formuleerde een groep van 30 toekomstdenkers uit de brede cultuursector het concept ‘Gent als Space of Belonging’ en een waardenkader dat het uitgangspunt moet worden voor het verdere verloop richting richting een Bid Book dat in 2024 moet worden ingediend. (zie www.gent2030.eu voor alle info)

De werkgroep ‘Artistiek / Cultureel’ – één van de zes werkgroepen richting bid book – wordt getrokken door het Gents Kunstenoverleg. Om ons team te vervoegen zoeken we een ‘Artistiek Team’ om samen met ons de krijtlijnen richting een cultureel programma te bepalen. Een hechte groep denkers en doeners die het concept en het waardenkader kunnen omzetten in een helder framework waarin het programma samen met de cultuursector en andere stakeholders in de stad vorm kan krijgen, programmalijnen die zowel lokale als Europese actoren kunnen inspireren.

Voel jij je aangesproken en wil je deze opdracht vormgeven en uitdragen? 

GEZOCHT:
5 tot 8 artistieke profielen die competenties van een programmamaker, schrijver, troubadours, stadsmaker, … verenigen met ervaring in participatieve kunstpraktijk en theorie, nationaal en/of internationaal.

VERGOEDING : 5.000 euro (*excl. btw) – tijdelijke opdracht (kan als freelancer, via SBK, … nader te bepalen afhankelijk van de situatie van de kandidaten)

LEES ALLES OVER DEZE TIJDELIJKE OPDRACHT VIA DEZE LINK => https://gentskunstenoverleg.be/wp-content/uploads/2023/05/VACATURE_-ARTISTIEK-TEAM-PROGRAMMA-GENT2030-1.pdf