PERSBERICHT: Young Open Creatives ism EROV vzw & Gentrepeneur

Young Open Creatives lanceert community voor jong creatief geweld in en rond Gent met een spetterend startevent in de Chinastraat - ism EROV vzw & Gentrepeneur

Wat hebben Amber Broos, Anthony Nti, Morgane Gielen, Chingiz Karibekov, Remy Ndow en Timo en Lars van Kaart Blanche met elkaar gemeen? Het zijn allemaal jonge artiesten, ze vielen de afgelopen jaren op met hun werk én ze staan op 30 maart op het podium in de Chinastraat tijdens Young Open Creatives! 

Young Open Creatives is een nieuw initiatief, een unieke samenwerking tussen EROV, Gentrepreneur en Gents Kunstenoverleg. Zij slaan de handen in elkaar voor een duurzame samenwerking om jong creatief geweld dat extra duwtje in de rug te geven. 

De drie organisaties merkten dat jonge creatievelingen heel wat drempels en onzekerheid ervaren om hun dromen te waar te kunnen maken. Ze hebben nood aan waardering, erkenning, een uitgebreid netwerk, podiumkansen en inspirerende voorbeelden van creatievelingen die het hen hebben voorgedaan.

 

Wat je samen doet, doe je beter dus willen Erov, Gentrepreneur en Gents Kunstenoverleg daar samen aan tegemoet komen met Young Open Creatives: een online én offline community voor jonge creatievelingen

De online community krijgt vorm via het Open Creatives Gent-platform: https://opencreatives.gent/ . Dit platform voor de creatieve- en cultuursector in Gent kreeg een make-over om tegemoet te komen aan de noden van de jongeren. Hier kunnen ze nu makkelijk andere creatievelingen vinden en zelf gevonden worden, ze kunnen ruimtes vinden en delen, kansen ontdekken en grijpen. 

Aan de offline community bouwen we door regelmatig events te organiseren waarbij er ook in het écht geconnecteerd kan worden. Het eerste event van Young Open Creatives is een gratis festival in de Chinastraat voor al dat jong creatief geweld op 30 maart. Bekende artiesten komen er over hun parcours vertellen, jong creatief talent krijgt het podium tijdens een expo en open podium, er gaan activiteiten door zoals een infobeurs, actieve artlabs, een dj-set, foodtrucks en meer. Dit rijke programma kwam tot stand in samenwerking met nog heel wat partners uit de creatieve en cultuursector. Meer info en inschrijven voor Young Open Creatives: https://www.gentrepreneur.gent/young-open-creatives

 

Over de partners

Gentrepreneur is het Gentse ecosysteem voor ondernemende jongeren en studenten, een project van Arteveldehogeschool, UGent, HOGENT & Stad Gent, gesteund door VLAIO. Als verbindende organisatie inspireren en informeren ze zoveel mogelijk ondernemende jongeren, en meer specifiek studenten in Gent. 

Gents Kunstenoverleg is de Gentse belangenbehartiger en netwerkorganisatie voor iedereen die bijdraagt aan de artistieke verbeelding van de stad. 

EROV is het ondernemersnetwerk van de provincie Oost-Vlaanderen. Naast de organisatie van opleidingen en netwerkevents, zetten ze ook in op de promotie van lokale streekproducten

——–

Voor meer informatie, contacteer : Gentrepreneur
Lobke Van Damme: 0498478464, Lobke.vandamme@ugent.be
Link naar beelden: https://drive.google.com/drive/folders/1v-TtsGiZW1P4FnQd5gb0i0DGHCwVea6W?usp=sharing