Emile De Schryver is de Coördinator Cultuurplatform Arsenaalsite

Na een selectieprocedure en gesprekken met verschillende kandidaten is het 'Cultuurplatform Arsenaalsite', en de vele betrokken partners, blij aan te kondigen dat Emile De Schryver de functie van Coördinator zal opnemen om de opstart van het cultuurplatform en de tijdelijke invulling op Arsenaalsite te begeleiden.

Emile De Schryver (30) was de afgelopen jaren reeds werkzaam bij verschillende tijdelijke invullingsprojecten in Gent: zo werkte hij bij De Koer en was hij de afgelopen twee jaar één van de trekkers bij Broei, de tijdelijke (maar weldra permanente) doe -en denkplek in het middeleeuwse Geeraard de Duivelsteen.

Unieke evenementen en historische projecten op ongebruikte, vergeten, of verwaarloosde locaties zijn hem niet vreemd: zo’n 5 jaar geleden richtte hij het alternatieve cultuurplatform Monterey op aan de historische kiosk in het Citadelpark en momenteel kan je hem nog aantreffen in Theresia, een eigenwijze tijdelijke invulling in een voormalig slotklooster in het hart van onze stad. Tijdens de lockdown kon hij zijn creatieve ei kwijt bij Radio Ruit; Gents toonaangevende online community radio.

Emile is maandagavond 27 juni alvast ook aanwezig op DE GROTE VERGADERING. (schrijf je nu in!). Samen met enkele initiatiefnemers en partners van het Cultuurplatform zal hij aan de WERKTAFEL ARSENAALSITE / RUIMTE XL een stand van zaken kunnen geven over de toekomst van de “tijdelijke invulling” op Arsenaalsite en de visie van het platform. Je kan er jouw vragen stellen en mogelijke toekomstige projecten voorstellen. *LET WEL! Een effectieve startdatum is nog niet gekend, en na de branden op de site wordt opnieuw bekeken wanneer en hoe we aan de slag kunnen… 

Lees hier de visie van het Cultuurplatform

Lees hier de vacature die werd uitgeschreven