Vacature – MINARD VZW zoekt Directeur (V/M/X) – voltijds

Minard vzw zoekt een gedreven en ervaren persoon die instaat voor het dagelijks bestuur en vanuit een eigentijdse blik op leiderschap, ondersteuning biedt en samenwerkt met een geëngageerd en competent team.

MINARD VZW zoekt Directeur (V/M/X) – voltijds

De Minard is een historisch en hedendaags icoon in het bruisende hart van Gent. De schouwburg programmeert of verhuurt zelf niet maar faciliteert op een deskundige en authentieke manier aan lokale culturele organisatoren van alle slag en soort. Er gaan jaarlijks zo’n 250 voorstellingen door (een verdubbeling op 10 jaar tijd) die bijgewoond worden door ruim 50.000 toeschouwers.

De Minard-equipe zet zich dagelijks in om het de organisatoren en artiesten zo goed mogelijk naar hun zin te maken. Daarnaast is de zorg voor het publiek even belangrijk. We vervullen deze opdracht met een kleine kern van vaste medewerkers en een grotere groep occasionele contractuelen. Het gebouw zelf werd grondig gerestaureerd waarbij de infrastructuur uitgebreid werd met een extra hedendaagse zaal. De technische accommodatie, zowel qua podium als gebouw, is up-to-date en performant.

Minard vzw zoekt een gedreven en ervaren persoon die instaat voor het dagelijks bestuur en vanuit een eigentijdse blik op leiderschap, ondersteuning biedt en samenwerkt met een geëngageerd en competent team.

Verantwoordelijkheden

In overleg met het Bestuur sta je in voor de ontwikkeling van een hedendaagse visie, strategie en beleid van de organisatie.

Je ontwikkelt, verdiept en onderhoudt daarbij een netwerk met de vele stakeholders en zorgt voor een evenwichtige activiteitenkalender.

Je zorgt voor een goed financieel, zakelijk en administratief beleid.

Je geeft operationele leiding aan een team van 6 vaste en ongeveer 20 losse medewerkers.

Je werkt een strategisch en adequaat personeelsbeleid uit vanuit de principes van innovatieve arbeidsorganisatie en coachend leiderschap.

Je draagt zorgt voor de infrastructuur en werkt ook proactief aan optimalisaties van het gebouw.

In nauwe samenwerking met het team realiseer je het goede verloop van alle activiteiten, inclusief horeca. Je werkt daartoe de nodige administratief-financiële omkadering uit, alsook de logistieke procedures en afspraken.

Je zet je schouders onder innoverende en kwaliteit-bevorderende projecten.

Je draagt bij tot het algemene dynamische cultuurklimaat van de stad Gent.

Profiel

Je hebt een algemene kennis van en affiniteit met het artistiek/culturele landschap, met klemtoon op de Gentse context.

Je hebt aantoonbare ervaring in leidinggeven binnen een culturele-, artistieke of non profit-organisatie.

Je bent vlot in het uitbouwen en onderhouden van een netwerk in de context van een non profit-organisatie. Je beschikt bij voorkeur over een dergelijk netwerk binnen het lokale cultuurveld.

Je bent een goede people manager, die inspireert en enthousiasmeert. Je hebt ervaring in groepsprocessen en je managet met de vereiste sociale en communicatieve vaardigheden.

Het realiseren van evenementen, specifiek de logistieke en horecatechnische kant ervan, daagt je uit. Je hebt er ook reeds professionele ervaring in.

Inzicht in werkorganisatie en realisatieprocessen, planning en tijdsbeheer zijn jouw sterke kanten.

Je hebt podiumtechnische en gebouwtechnische kennis. Het betreffende jargon is je niet vreemd.

Crowdmanagement en veilig omgaan met je publiek vind je zeer belangrijk.

Innovatief denken motiveert je en is jouw talent.

Je spreekt je talen (NL/FR/ENG), en hebt de nodige kennis van Word, Excel , Outlook, Powerpoint,….

Je werkt zelfstandig en gestructureerd, met het oog op efficiënte resultaten.

Je bent bereid tot regelmatig avond- en weekendwerk.

Wij bieden

Een voltijds contract van onbepaalde duur.

Een afwisselende job, een uitgelezen verantwoordelijke functie in een zeer dynamische culturele omgeving en in een relatief klein maar fijn team. Bijgestaan door een toegewijd bestuursorgaan.

De uitdaging om een belangrijke rol te spelen in de culturele ontwikkeling van de stad Gent.

Verloning volgens anciënniteit en verantwoordelijkheid met een pakket extralegale voordelen.

Hoe reageren?

Mail je motivatiebrief met CV vóór woensdag 9 september 2020 tav. Carl Gydé naar vacature-directeur@minard.be met als onderwerp : sollicitatie directeur Minard.

Het eerste gesprek zal doorgaan op vrijdag 18/09/2020.

Voor inlichtingen over deze functie kunt u terecht bij Carl Gydé (bestuur Minard) op het nummer 0473 46 11 93 of Ruth De Ganck (HR coördinator Vooruit) op het nummer 09/267.28.20

Minard is een organisatie die belang hecht aan diversiteit. De selecties gebeuren op grond van competenties ongeacht origine, leeftijd of geslacht.