“Still Standing 3” op zaterdag 20 februari

Die dag, niet toevallig de Werelddag voor Sociale Rechtvaardigheid, willen we kunstenaars en cultuurorganisaties uitnodigen om cultuur weer zichtbaar te maken met een creatieve actie, waar dan ook, hoe dan ook.

Zo willen we nog eens onder de aandacht brengen dat de effecten van de crisis en de lockdown onevenredig verdeeld zijn.

We willen niet enkel opkomen voor cultuur alleen, maar kunstenaars, organisaties en zelfs cultuurliefhebbers ook uitnodigen om zich die dag met cultuur dienstbaar te maken aan andere mensen. We denken dat dit een sterk verhaal is.

Hier alle uitleg op de bescheiden website die gisteren is gelanceerd: http://www.stillstandingforculture.be/nl/. Die geeft wat ideeën over wat er zoal kan, groot of klein.

Toon jullie graag van jullie beste kant en laat het weten aan de wereld!

1) Kunnen jullie deze actie mee communiceren?

Hier de facebookpagina: https://www.facebook.com/stillstandingforculture/, deel daar gerust iets van op jullie eigen pagina. Bekijk ook deze nieuwsbrief, die mee kan inspireren voor eventuele eigen communicatie.

Slagzin: Zaterdag 20 februari doen we aan cultuur!

Enkele bruikbare visuals: https://drive.google.com/drive/folders/1gzy0T6nhmfgbhcDhxkgqo-Rv7DR3e5Aw. En een oproep-beeld in bijlage.

2) Willen jullie ook zelf een creatieve actie doen?

Op de website kan je die actie publiceren en mee in de picture plaatsen.

In Franstalig België leeft het al. Help je ook Vlaanderen mee overtuigen?

P.S. Still Standing is een tijdelijk samenwerkingsverband tussen cultuurwerkers, culturele huizen en kunstenaarsbonden in Vlaanderen en Franstalig België. Remember de collectieve freeze op 25 juni 2020 in 11 Belgische steden tegelijk, en de actie op 16 januari 2021 op het Muntplein in Brussel. Zaterdag 20 februari is de derde actie.