Stad Gent lanceert e-mailadres zalencapaciteit.corona@stad.gent

Culturele of sportieve evenementen mogen vanaf vandaag, 1 september 2020, binnen 200 en buiten 400 aanwezigen tellen. In sommige gevallen zijn er voor activiteiten met zittend publiek meer aanwezigen toegestaan. Voor zaaluitbaters die zo'n uitzondering willen aanvragen, lanceert de Stad Gent zalencapaciteit.corona@stad.gent.

Gent laat in bepaalde gevallen meer aanwezigen toe bij evenementen

Culturele of sportieve evenementen mogen vanaf vandaag, 1 september 2020, binnen 200 en buiten 400 aanwezigen tellen. In sommige gevallen zijn er voor activiteiten met zittend publiek meer aanwezigen toegestaan. Voor zaaluitbaters die zo’n uitzondering willen aanvragen, lanceert de Stad Gent zalencapaciteit.corona@stad.gent.

 

De federale overheid breidt het maximale aantal aanwezigen bij culturele en sportieve evenementen uit naar 200 personen binnen en 400 personen buiten. Voor permanente infrastructuren, zoals stadions, sporthallen, theaters en concertzalen, maar ook congreshallen, kan deze regel worden aangepast als de veiligheid niet in het gedrang komt.

 

De zaaluitbater kan bij het lokaal bestuur een dossier indienen dat bestaat uit een draaiboek en de Covid Infrastructure Risk Model Scan (CIRM-scan), gevalideerd door een preventieadviseur. Hiervoor lanceert de Stad Gent het e-mailadres zalencapaciteit.corona@stad.gent. Zaaluitbaters kunnen aanvragen voor uitzonderingen naar dat adres sturen.

 

De gemeentelijke crisiscel en een kernteam van veiligheidsspecialisten en cultuur- en sportmedewerkers van de Stad zullen zich over elke aanvraag buigen, een advies opmaken en het dossier uiteindelijk naar het CIRM-loket en de bevoegde minister sturen. De Stad Gent hoopt zo het culturele en sportieve leven en de congressen in Gent op een doordachte en veilige manier de broodnodige extra ademruimte te geven.

Meer info: https://covideventriskmodel.be/cirm. De tool zelf is beschikbaar vanaf 8 september.


Contact