PERSBERICHT ‘De Armste Week’ – 12 tem 18 december in Gent

De armoede stijgt in onze stad, maar ook de solidariteit! 'De Armste Week' haalde vorig jaar 140.000 euro op voor armoedebestrijding, dit jaar gaan we voor één miljoen! #dearmsteweek #eenmiljoenaub

De Armste Week (dit jaar van 12 tem 18 december) is een initiatief en stadsbrede actie van het Gents Kunstenoverleg, Refu Interim, Cirq, het Gents Solidariteitsfonds en Burgerplicht Gent in samenwerking met tal van culturele organisaties, horecazaken, buurtwerkers van Stad Gent, KRAS Gent, AVS… ten voordele van armoedebestrijding.

Met deze actie willen we broodnodige fondsen voor mensen in nood inzamelen, willen we burgers engageren en mensen sensibiliseren rond armoede in Gent. Met het ingezamelde geld kopen vrijwilligersorganisaties voedsel, medicatie, kledij, schoolbenodigdheden… ; waar mogelijk wordt steun verleend bij het betalen van huur of EGW – kosten.

Dit jaar staan er opnieuw tal van inzamelacties op het programma, zoals La Grande Bouffe, CIRQ tv ism AVS, een massale veiling, een slotevent in de Chinastraat, een party van 9000 Nightlife United, … en tal van persoonlijke initiatieven zoals de Fair Pay Cup van Sportaround, een Stand Up Paddle Boarding rondvaart, solidariteitsradio van Urgent, een Vier Op Een Rij tornooi, kookacties en verkoop van kerstdecoratie, … Een golf van solidariteit zal onze stad overspoelen.

Bovendien rekenen we dit jaar ook op onze Rode Duivels die we uitdagen om WERELDKAMPIOEN SOLIDARITEIT te worden. We vragen 1 miljoen voor het goede doel. Ook benieuwd of het ons lukt? #eenmiljoenaub

 

3 DECEMBER – PERSMOMENT DE ARMSTE WEEK – Help jij om armoede in onze stad zichtbaar te maken?

Om een lichtketting rond de bibliotheek te vormen hebben we jou nodig! Kom op zaterdag 3 december naar het Miriam Makeba plein (De Krook) met een lichtje en met keukengerei, waarmee je muziek mee kan maken tijdens onze Kitchen Jam Challenge voor De Armste Week.

Wie?
Alle organisaties die zich inzetten tijdens De Armste Week.
Gentenaars die bezorgd zijn over de stijgende armoede in onze stad.

Wat?
Breng een lichtje mee (kaars, lampje, ledlicht) om zo een lichtketting te vormen.
Breng keukengerei mee (potten, pannen, lepels, …) om in een grote kitchen jam lawaai te maken voor de Armste week.

Waar?
Miriam Makeba plein (De krook) Voor de ingang van de bib.

Wanneer?
Zaterdag 03/12
16u00: verzamelen aan de Krook, mensenketting met lichtjes – olv ‘Mais Quelle Chanson’
17u00: Start Kitchenjam op de tonen van Wild Dances, Ruslana – olv Wim Claeys en Bram Graafland
17u15: Persmoment met woordje organisatoren en Stad Gent
17u30: Napraten met tasje soep

 

Hopelijk ben je er nu zaterdag al bij !!