PERSBERICHT – 1.000.000 euro (!) ingezameld voor “Klein Gent, het warmste dorp”

De stadsbrede solidariteitsactie ‘Klein Gent: het warmste dorp’ van Burgerplicht Gent en Helping Hands Belgium ten voordele van de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië is afgesloten. Er werd sinds 6 februari een totaal bedrag van 1 miljoen euro opgehaald! Met de opbrengst van de solidariteitsactie werd een nooddorp van 222 wooncontainers in het aardbevingsgebied gebouwd. Naast huisvesting voor meer dan 1.000 personen is er in ‘Klein Gent: het warmste dorp’ ook een centraal recreatiegedeelte met speeltuinen, bibliotheek en ontspanningsruimte voor kinderen.

pastedGraphic.png

 De organisatoren danken oprecht de vele donoren, klein en groot, die dit mogelijk hebben gemaakt. Deze campagne heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen en ons gesterkt in onze overtuiging dat er in Vlaanderen zeer veel solidariteit aanwezig is. Naast de Gentse ziekenhuizen, horecazaken, cultuurorganisaties, Ugent, hogescholen, bedrijven.. waren er ook zeer veel individuele acties zoals wafel- en snoepverkoop, gesponsorde lopen, bloemenverkoop, … . Uit de lijst van de sponsors blijkt hoe divers de donoren van de actie zijn én dat niet enkel Gentenaren de slachtoffers van de aardbeving hebben gesteund. 

Tuzla belediyesi verdient een extra dankwoordje. Zij zijn verantwoordelijk voor de nutsvoorzieningen van ‘Klein Gent’ en hebben de inboedel van de woonunits gesponsord. Tuzla is een gemeente uit Istanbul en doet reeds jaren humanitaire acties voor de Syrische vluchtelingen in regio Kirikhan.

Zoals beloofd zullen alle sponsors die minstens 4.000 Euro (= 1 wooncontainer) op de rekening van Helping Hands Belgium hebben gestort, opgelijst worden op onze website en ook vermeld worden aan de ingang van ‘Klein Gent: het warmste dorp’ in Kirikhan (Turkije). In het najaar volgt een afsluitende receptie in het STAM Stadsmuseum Gent. 

Een grote dankuwel aan de mede-organisatoren, in de eerste plaats Gents Kunstenoverleg (GKO), die deze unieke solidariteitsactie mogelijk hebben gemaakt!


Klein Gent: het warmste dorp
was een solidariteitsactie van Burgerplicht ism Gents Kunstenoverleg, STAM – Stadsmuseum Gent, Studentenvereniging Flux, Diversplus, WensMens, KAA Gent Foundation, VzwRede, Actief Studiebegeleiding, Enderûn, Vzw Jong, Averroes, vzw Posküder, Vzw Ergenekon, Vzw ozburun – jeugdhuis, De Centrale, Kunstencentrum VIERNULVIER,  Refu Interim en CirQ tvv het huisvestingsproject ‘een (t)huis voor iedereen’ van Helping Hands Belgium. 

MEER INFO? ————————
Dr. Leyla Yüksel (Burgerplicht) – info@burgerplicht.be www.burgerplicht.be