Oproep GREENTRACK: hou je meterstanden bij en wordt mee opgenomen in het volgende energierapport

Greentrack maakt elk jaar een uitgebreid rapport over het energieverbruik van Gentse cultuurorganisaties. Wat is onze gemeenschappelijke uitstoot, waar is er het afgelopen jaar (fors) energie bezuinigd, wat heeft tot die bezuinigingen geleid, welke investeringen leveren op, waar zien we nog groeikansen ... ? Dit jaar zullen we opnieuw een rapport maken, voor het jaar 2022. Hopelijk met jullie extra gegevens!

Maar liefst 28 organisaties houden systematisch hun energieverbruik bij op www.energieid.be, daarmee zijn we meteen de enige stad in Vlaanderen waar culturele organisaties hun gezamenlijke uitstoot monitoren. Hoe doen ze dat? Ze zijn op EnergieID aangemeld bij de groep ‘Greentrack Gent’ waardoor we het verbruik kunnen volgen, vergelijken, analyseren en rapporten kunnen trekken. 

Maar bovenal leidt het bij de deelnemende organisaties tot inzicht in hun eigen verbruik en kunnen ze hun cijfers goed gebruiken in investeringsdossiers en eigen energierapporten. In 2023 zouden we die groep van 28 graag zien groeien. Meld je organisatie aan op www.energieid.be en contacteer ons om opgenomen te worden in de groep van Greentrack. We helpen je graag verder!

Meer info bij eva@greentrack.be.