Nieuwsbrief GKO – 5 oktober 2021

GKO Café 'Kunstendecreet', update Arsenaalsite, advies Cultuurraad 'Tijdelijke Invullingen' ...

 

“GKO Café” voor indieners werkingssubsidies ‘Kunstendecreet’
25 oktober – 20u00 – CAMPO

&

UPDATE Arsenaalsite + Spontaan advies Cultuurraad
‘Tijdelijke invullingen als hefboom voor een bruisend cultureel Gent’

&

VUURGROEP ‘Diversiteit & Inclusie Gent’ in actie

&

AGENDA infosessies, Grote Vergadering & Open Calls!

“GKO Café” voor indieners werkingssubsidies ‘Kunstendecreet’

25 oktober om 20u in CAMPO, Nieuwpoort

Vanuit de werkgroepen en Petit Comité van Gents Kunstenoverleg rees de idee om een ‘een informeel treffen’ rond de indiening van het dossier ‘werkingssubsidies Kunstendecreet’ te organiseren.

Zie deze avond als vrolijk zakelijk tafelgeklets tussen collega’s bij een drankje. We gaan dieper in op Landschapszorg, Meerstemmigheid, Diversiteit & Inclusie ism VUURGROEP DIG!, Duurzaamheid & Klimaatadaptatie ism Greentrack Gent, Lokaal beleid vs. Vlaams. …

LET OP !! Voor deze avond moet je je aanmelden via dit formulier !!

 

UPDATE Arsenaalsite + Spontaan advies Cultuurraad


‘Tijdelijke invullingen als hefboom voor een bruisend cultureel Gent’


Op de website van Gents Kunstenoverleg zijn nieuwe documenten beschikbaar: een stand van zaken rond het cultuurplatform op Arsenaalsite + een dossier rond ‘Tijdelijke culturele invullingen in Gent’ (
Cultuurraad)

 

ARSENAALSITE: we deelden reeds de visie van de verschillende culturele partners om een model voor een gedeeld cultuurplatform op Arsenaalsite te ontwikkelen. Momenteel werken de partners in 3 werkgroepen verder: inhoudelijk, financieel & op vlak van infrastructuur. Via dit document geven we kort een stand van zaken mee. (30/09/2021)

 

SPONTAAN ADVIES CULTUURRAAD: De Cultuurraad Gent kroop in de pen voor een zeer interessant dossier ‘Tijdelijke invullingen als hefboom voor een bruisend cultureel Gent.’ Een spontaan advies dat een aanzet geeft tot het ontwikkelen van een visie rond tijdelijke invullingen in Gent. Met aandacht voor (1) het algemene kader, (2) de opstartfase, (3) de begeleiding van initiatieven tijdens de tijdelijke invulling, en (4) kennis delen, impact meten en borgen van expertise achteraf.

 

VUURGROEP ‘Diversiteit & Inclusie Gent’ in actie
Alles is netwerk! Op zondag 26 september organiseerde de VUURGROEP DIG! een middag gevuld met fijne gesprekken en nieuwe verbindingen! Meer lijntjes leggen tussen alle verschillende kunst- en cultuurorganisaties, artiesten, kunstenaars en verenigingen die onze superdiverse stad rijk is… daar gaat de VUURGROEP voor!

Volgende ontmoeting wordt gepland in december.
Hou deze nieuwsbrief in de gaten als je erbij wilt zijn.Alle info & tools van de VUURGROEP DIG! vind je hier 

AGENDA infosessies, Grote Vergadering & Open Calls!

 

OPEN CALL / Gezelschappen/Producenten uit Gent met een aanbod ’teksttheater’ in 2022-2023 kunnen nog deelnemen aan de Programmatorendag in Minard op 25 oktober om 10u. Aanmelden of meer info via info@gentskunstenoverleg.be (deadline 12 oktober)

(reeds van de partij: 4Hoog, Action Zoo Humain, Compagnie Cecilia, frieda, LOD muziektheater, NTGent, Arne Sierens, kabinet k, Ontroerend Goed, CAMPO, Kopergietery, Par Hasard, Ultima Thule, Het Werktoneel, …)

Ontmoet de loopbaancoaches van ‘Sociaal Fonds voor Podiumkunsten’ op de info-sessies INTER.MEZZO in Gent op 25 oktober om 18u30. Zij vertellen je wat loopbaanbegeleiding voor jou kan betekenen.
Het Cocreatiefonds ‘Collectie van de Gentenaar’ gelanceerd! Wil je met je buren, je vereniging, organisatie, bedrijf of school aan de slag met Gents gedigitaliseerd cultureel erfgoed? Dan maak je kans op een financiële ondersteuning via het Cocreatiefonds.

Het gaat hard met het Innovatiemechanisme. Ook individuele kunstenaars en cultuurwerkers kunnen van dit mechanisme gebruikmaken en tot 2750 euro aan ondersteuning krijgen. Alle info op https://www.vlaanderen.be/cjm/nl/cultuur/cultuur-en-economie/het-innovatiemechanisme

SAVE THE DATE Grote Vergadering GKO – 13 december vanaf 19u 
Post-covid kan je maar beter eens extra samenkomen…

 

Meer info, documenten, opinies, … op
www.gentskunstenoverleg.be
Facebook
Website
Instagram
Email

 

This email was sent to zionthekid@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kunstenoverleg Gent · Korianderstraat 13 · Gent 9000 · BelgiumEmail Marketing Powered by Mailchimp