LANDSCHAPSTEKENING KUNSTEN GENT 2021

Vanaf 1 juli is de Landschapstekening Kunsten Gent 2021 hier online als 'voorpublicatie' beschikbaar. Op 22 september ‘21 wordt de definitieve publicatie gepresenteerd tijdens de Trefdag van Cultuur Gent. 

Deze Landschapstekening maakt een stand van zaken op van de Gentse kunstensector in 2021, met een analyse van de voorbije periode en een ambitieuze blik richting toekomst. 

Tijdens een participatief traject tussen januari 2021 en juni 2021 werden daarvoor ter voorbereiding door meer dan 300 Gentse artiesten en cultuurwerkers enquêtes ingevuld en zoomden 150 deelnemers gespreid over 4 focussessies met elkaar over verschillende thema’s. 

Het rapport integreert daarnaast denkwerk uit de werkgroepen van twee jaar Gents Kunstenoverleg en inzichten en ervaring van de Gentse Cultuurdienst. 

Aan de vooravond van een nieuwe ronde Kunstendecreet wil deze Landschapstekening zo de sectorbrede kracht én uitdagingen in de verf zetten. En inspiratie bieden aan elke artistieke werking in Gent om zich hierop te enten voor het eigen toekomstverhaal.

 

De Landschapstekening Kunsten Gent 2021 presenteert:

  • een selectie cijfers om in te kaderen – met linken naar verdiepingsmateriaal
  • een sectorbrede tekening en analyse
  • een reeks snapshots van alle subsectoren
  • verwijzingen naar tools om reflectie en actie binnen de eigen werking te stimuleren

 

—-

Download hier de volledige sectorbrede Landschapstekening Kunsten Gent (klikbare pdf)

 

Of raadpleeg een specifiek hoofdstuk uit de Landschapstekening:

 

Op een toekomstbestendig Gents kunstenlandschap!

Luc Dewaele & Maarten Soete

Gent, 1 juli 2021