Gentse culturele scene bundelt de krachten met Sound of Ghent

Op het nieuwe online platform Sound of Ghent brengen verschillende Gentse spelers cultuur tot bij het publiek in de living. Dat volledig coronaproof en met de beste beeld- en geluidskwaliteit. Elke maand verschijnt er een gevarieerd en betaalbaar aanbod van wat het professionele cultuurveld te bieden heeft. Op die manier verbindt het platform artiesten met hun publiek en genereert het speelkansen voor Gents en bij uitbreiding Belgisch talent.

‘Sound of Ghent’ is in opbouw sinds september en goed en wel actief sinds november. Het begon allemaal met de partners Handelsbeurs Concertzaal, Democrazy, Gent Festival van Vlaanderen, MIRY Concertzaal en Kunstencentrum Vooruit. Inmiddels sloten ook Kopergietery en De Bijloke aan, en zijn er nog andere huizen geïnteresseerd.

Het programma op Sound of Ghent groeit zienderogen. Waar er in oktober nog 6 streams waren en in november 9 streams, staan er in december maar liefst 24 online voorstellingen op de planning. Deze worden weldra aangekondigd. Het bereik per stream is variabel, het schommelt voorlopig tussen de 150 en 500 kijkers per uitzending. Een goed begin dus, met nog meer kansen om cultuurbeleving breder te verspreiden en toegankelijk te maken voor iedereen.

Naast beginnend belevingsonderzoek is het met behulp van de live chat en applausknop mogelijk om de temperatuur te meten tijdens de uitzending. Die is heel warmhartig en dankbaar. In tijden van crisis biedt het platform een manier om impulsen te blijven geven. Muzikanten en crew blijven op deze manier aan het werk en het publiek kan blijven genieten van concerten op een virtueel podium.

Alle info op https://soundofghent.be