De Gentse Minardschouwburg kiest Nathalie De Neve als nieuwe directeur.

Nathalie De Neve is momenteel de coördinator Marketing, Communicatie en Dienstverlening van de stadsbibliotheek De Krook. Ze gaat vanaf 2021 de schouwburg leiden.

De Gentse Minardschouwburg  kiest Nathalie De Neve als nieuwe directeur.

Nathalie De Neve is momenteel de coördinator Marketing, Communicatie en Dienstverlening van de stadsbibliotheek De Krook. Ze gaat vanaf 2021 de schouwburg leiden.

Ze volgt de pensioengerechtigde Rik Vandecaveye op die de afgelopen tien jaar de Minardschouwburg uitbouwde tot een plek van betekenis voor de Gentse kunst- en cultuurliefhebber.

Het bestuur koos voor een prille veertiger die met veel enthousiasme dit levende monument relevant wil houden in een steeds veranderend cultureel klimaat.

Het was geen sinecure een kandidaat te vinden die het succesvolle parcours van directeur Rik Vandecaveye kan continueren en uitdiepen. Uit een handvol uitstekende kandidaten bleek uiteindelijk Nathalie De Neve over extra troeven te beschikken. De grote kwaliteit van de vele ingediende kandidaturen maakte de keuze niet gemakkelijk.

Met Nathalie De Neve gaat Minard voor een people manager die sterk verankerd is met het culturele leven van de stad.

Zo tekende ze als publiekscoördinator voor de warme actie van de ‘verhuisketting’ naar aanleiding van de opening van Bibliotheek De Krook in januari 2017.

Als communcitie-expert en een echte doener zijnde, staat ze garant voor een nieuw hoofdstuk Minard. Onder andere een synergie met De Krook en het nieuwe Wintercircus ligt voor de hand.

Haar opdracht zal erin bestaan om met de ‘klassieke’ schouwburg significant deel uit te maken van een nieuwe wervende site en hierbij het voortouw te nemen op vlak van hedendaagse cultuurbeleving en participatie.

 “Het model Minard is uniek en op en top Gents. Ik kijk er ontzettend naar uit om verder te schrijven aan dit verhaal en ramen en deuren nog wijder open te gooien voor alle Gentenaars.” Aldus Nathalie De Neve in een eerste reactie.

PERS

https://www.hln.be/in-de-buurt/gent/voor-het-eerst-een-vrouw-aan-het-hoofd-van-het-huis-van-romain-deconinck-nathalie-de-neve-nieuwe-directeur-van-de-minardschouwburg <foto Wannes Nimmegeers>

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20201007_95444089