CULTUURDRANG: kom naar de Cultuurmarkt op 18 september (Kouter, Gent)

CULTUURDRANG. Cultuur is plezanter als je komt #eindelijk

Jouw dosis cul­tuur tij­dens de Cul­tuur­markt op zater­dag 18 sep­tem­ber op de Kou­ter.

Kom gerust langs en kom te weten wat we voor de Gentse cultuurliefhebbers en cultuurmakers kunnen betekenen

Het Cultuur Gent team tekent natuurlijk ook present tijdens deze editie van de Cultuurmarkt! Kom gerust langs en kom meteen te weten wat we voor de Gentse cultuurliefhebbers en cultuurmakers kunnen betekenen.

Wie een bezoekje brengt gaat niet met lege handen naar huis, de injecties liggen klaar! 😉

Het wordt een gezellige dag met fijne concertjes van ‘Artiest zkt …’-bands en een 123-piano parade, een initiatief van het Gents Kunstenoverleg, die om 13u. start onder de Stadshal met onder andere Die Verdammte Spielerei in de gelederen. Loop je graag mee in de parade? Natuurlijk kan dat!

Het Artiest zkt … programma op het Cultuurmarkt-podium:

Shushanik Gorginyan is presentatrice van dienst en met plezier stelt ze jou voor aan de verschillende acts.

14u: Wael Khedr

Wael Khedr is een virtuoos gitarist. Van kleins af aan heeft hij zich gewijd aan die passie. Hij is een ambachtsman met de gitaar. Hij verkent flamenco, latin en jazz met eigen composities.
Wael is een bekende naam in Egypte maar zet sinds 2018 zijn eerste stappen in Gent.

15u Les Somnambules

Het fantastische Les Somnambules is een live band die u laat wegdromen naar de tijd van weleer op de muziek van de eerste decennia van de 20ste eeuw. Van gypsy swing tot hot jazz, Franse en Italiaanse chansons en veel meer! Samengebracht door de liefde voor de muziek brengen zij u opzwepende hot jazz, dansbare swing en beklijvende ballades. Ze zijn geïnspireerd door o.a. Fats Waller, Jelly Roll Morton, Django Reinhardt, Louis Armstrong,… Les Somnambules is te boeken als trio maar kan op aanvraag ook in kwartet of kwintet komen.

16u Damast Duo

Violist Shalan Alhamwy uit Syrië en Belgisch accordeonist Jonas Malfliet vormen samen Damast Duo. De stof damast komt uit Damascus, en raakte doorheen de geschiedenis zeer populair in Europa. Deze culturele uitwisseling gebeurt ook in het duo. Shalan genoot een klassieke opleiding viool, maar beheerst ook de Arabische traditionele muziek. Jonas voelt zich door het reizen en internationale muziekstages in heel wat stijlen thuis. In 2018 namen ze hun eerste album “Safar” op, waarop ze een muzikale reis maken van Syrië naar België. Reist u mee?

** Campagne-filmpje ‘Cultuur is plezanter als je komt’ – Regie Nic Balthazar – Camera & montage Pascal Poissionnier – Mixage Womf Doyen