CULTUURDRANG: 5 manieren om de cultuursector in Gent te steunen!

CULTUURDRANG. Cultuur is plezanter als je komt #eindelijk

 

** Campagne-filmpje ‘Cultuur is plezanter als je komt’ – Regie Nic Balthazar – Camera & montage Pascal Poissionnier – Mixage Womf Doyen

CULTUURDRANG. Cultuur is plezanter als je komt! #eindelijk

Wij introduceren, vanop de bootjes, vanop enkele Gentse terrassen én vanuit de brede cultuursector… ‘CULTUURDRANG’! Een nieuw Gents fenomeen, gebaseerd op het reeds gekende ‘knaldrang’: het intense verlangen naar uitgaan, naar knallen, naar feesten, naar dansen.

Maar wij, wij missen meer. Wij willen theater- en dansvoorstellingen, optredens, jamsessies, expo’s, vernissages, buurtfeesten en … vooral! Wij willen samenkomen, onder één vlag, met één behoefte: cultuurdrang.

Tussen 18 en 26 september pakken we in Gent uit met een gezamenlijke opening van het cultuurseizoen. Vanuit de binnenstad, met een start tijdens Ode Gand en de Cultuurmarkt. En dan een week lang vanuit de cultuurhuizen en musea tot diep in de wijken in samenwerking met socio-culturele organisaties en buurtwerking.

De campagne start al deze zomer, … en jij kan ons helpen!

5 manieren om de cultuursector in Gent te steunen!

  1. Doe een bijdrage, doneer via onze Crowdfunding ‘CULTUURDRANG 9000 ism Crowdfunding.gent
  2. Koop een kunstwerk van een Gentse Kunstenaar, tijdens ZOMERSALON Buy Local 2.0 in Kunsthal
  3. Boek een artiest op jouw buurt- of tuinfeest via Artiest Zkt… of in jouw horeca-zaak via Artiestencheques
  4. Koop een ticket voor cultuur: een concert, voorstelling, expo, … , ah ja, simpel. Surf naar ZO NE ZOMER – Stad Gent
  5. Koop een ticket voor een rondvaart op een toeristisch bootje van Rederij De Gentenaer. Alle info onderaan dit bericht !

 

*** CULTUURDRANG is een initiatief van Gents Kunstenoverleg en #Covitesse6, en met medewerking van Cultuur Gent, Rederij De Gentenaer, crowdfunding.gent, Uitbureau, AVS, … en tal van culturele organisaties.

 

Toeristenbootjes, horeca én cultuur!

Rederij De Gentenaer heeft samen met #Covitesse6 van het Gents Kunstenoverleg én 8 toffe partners uit de Gentse horeca, een unieke samenwerking op poten gezet.

Een ganse zomer lang: wie een ticket van 10 euro koopt voor de toeristenbootjes van Gent via Rederij De Gentenaer, steunt met 2 euro de Gentse artiesten en kunstenaars die tot bij Gentenaars gaan die anders geen toegang hebben tot cultuur. Van jong en oud die ver buiten het centrum wonen, tot in de woonzorgcentra, ziekenhuizen, lokale dienstencentra, jeugdinstellingen… . Iedereen verdient een portie cultuur tijdens ‘CULTUURDRANG’ de opening van het culturele seizoen, van 18 tem 26 september.

CULTUURDRANG, NERGENS ZO GROOT ALS IN GENT!

WIL JE ZELF ONZE ARTIESTEN STEUNEN, DONEER DAN HIER => https://initiatieven.crowdfunding.gent/project/31843

 

 

 

—–

Cultuurdrang in de pers

HET LAATSTE NIEUWS => https://www.hln.be/gent/maak-een-boottochtje-steun-de-gentse-cultuursector-de-cultuurdrang-is-nergens-zo-groot-als-in-gent~a51de1074/