‘Covitesse 6’ keert 158.000 euro (!) uit aan meer dan 200 artiesten en cultuurwerkers

De Armste Week bracht 75.000 euro (!) op voor Armoedebestrijding. En een golf van verbindende museumverhalen rolt over Gent: 3.800 COVITRINE-ramen!

Het Gents Kunstenoverleg en de Dienst Ontmoeten en Verbinden van Stad Gent sloegen de handen in elkaar om zo buurtinitiatieven via cultuur met elkaar te verbinden. Of hoe de kracht van artistieke verbeelding aan het werk van buurtwerk, wijkregie, ouderenzorg, jeugdzorg, ziekenzorg, … gekoppeld wordt. 

“Cultuur als oplossing. Samen, solidair, artistiek en positief!”

Het immense bedrag van 158.000 euro wordt volledig uitgekeerd aan artiesten en cultuurwerkers, die in tijden van corona geconfronteerd werden met een lege agenda. Zo koppelen we tewerkstelling van kunstenaars aan het welzijn van de Gentenaars

Het bedrag is een optelsom van de ondersteuning van Stad Gent (Dienst Ontmoeten en Verbinden, Regie Ouderenzorg), Vlaamse Overheid via de Culturele Activiteitenpremie, de bijdrage van tientallen Gentse culturele organisaties, het Netwerk ‘Diversiteit en Inclusie‘ van Gents Kunstenoverleg en sponsoring van bedrijven vdk bank, UNIZO, Energent, Loreleie en Vermeylenfonds. Met extra dank aan mediapartner AVS, NTGent & Quatre Mains Piano’s.

 

Covitesse 6, Artistieke Finesse, Geene Stress, ’t Es Wa Dat Es, Zesde Vitesse’

Alle info en partners op www.covitesse6.be 

!! Het Aristieke BelBuro van Covitesse 6 is nog 2 maal open – bekijk het filmpje !!
!! De InterGenties in de 25 wijken van Gent gaan door tot eind januari !!

 

 

De Armste Week zamelde 75.000 euro in voor Gents Solidariteitsfonds.

Dat zijn 1200 donateurs die samen 75.000 euro bijeenbrachten voor de 13 basiswerkingen van het ‘Gents solidariteitsfonds voor moeilijke tijden’. Met duizenden luisteraars dag na dag. Tot  3400 kijker op de derde dag van CIRQ TV. Gentenaars: samen gekluisterd aan het scherm.

Met 15 organisaties uit de civiele samenleving die blokjes van drie uur tijd voor zich namen, met meer dan 100 sprekers met de meest diverse achtergronden en uit alle lagen van de bevolking.. Jong en oud. Met 80 artiesten in de studio. En sterke stemmen uit de academische wereld over armoedebestrijding.

Een straffe samenwerking met de zotte gasten van CirQ en de creatieve kracht van Covitesse 6 en vele vrijwiligers. Bouwen aan een stadsgemeenschap in tijden dat we opgedeeld zijn in bubbels. Gentse solidariteit op zijn best!

Je kan nog steeds doneren! Surf naar: http://www.dearmsteweek.be

 

 

Een golf van verbindende museumverhalen rolt over Gent: 3.800 COVITRINE-ramen!

De oproep aan straten en wijken om een COVITRINE-box aan te vragen en zo een museumwandeling te laten ontstaan in de buurt, werd massaal beantwoord.

Aan meer dan 3.800 Gentse ramen kan je vanaf nu de COVITRINE-verhalen van de 10 deelnemende Gentse musea vinden in 21 talen. De krachten van buren werden gebundeld via buurtorganisaties en online fora om een pizzadoos met 20 affiches aan te vragen. De dagelijkse wandeling in de Gentse straten is nu overal in Gent een verwonderend en verbindend museumbezoek geworden.

Via deze link kan je alle affiches bekijken.

COVITRINE is een project van ‘Covitesse 6. Versneller van solidariteit’, in samenwerking met Design Museum Gent, De Wereld van KINA, GUM – Gents Universiteitsmuseum, Huis van Alijn, Industriemuseum, Kunsthal Gent, MSK Gent, Museum Dr Guislain, S.M.A.K. en STAM.
Met de steun van vdk bank.

Alle info op www.degentsemusea.be/covitrine

 

 

MET GROTE DANK AAN TAL VAN MEDEWERKERS – WHAT A TEAM !!!!