CALL – Betrek als artiest of gezelschap de Gentse zalen in het najaar

Na overleg in de werkgroep 'Zalenoverleg' van GKO engageren enkele Gentse zalen zich volgens eigen agenda/beschikbaarheid tot het openstellen van de infrastructuur. Aarzel niet om contact op te nemen.

Zeer recent was er een overleg tussen de Gentse podium- en concertzalen omtrent de coronacrisis. Vele zalen hebben te maken met annuleringen en gewijzigde plannen tijdens het komende najaar. Daardoor ontstaan er hier en daar wel wat lege plekken in de anders zo volle kalenders.

Artiesten of gezelschappen die interesse zouden hebben, kunnen bijgevolg altijd contact opnemen met de zalen in Gent. Aarzel niet om hen te contacteren.

Contacten van de zalen vind je op de respectievelijke websites.

——

NTGent maakt het nog concreter met onderstaande oproep

CALL: OWN YOUR CITY THEATRE!

Ben je een professioneel of een groep professionelen in de kunsten: theatermaker, performer, danser, muzikant… en zag je je geplande concert, voorstelling, repetities de afgelopen maanden (tussen half maart en begin september) verdwijnen?

NTGent stelt de komende weken haar zalen (Schouwburg – Minnemeers – Arca) en diensten ter beschikking van gedupeerde professionele artiesten. Mogelijke inkomsten uit ticketverkoop gaan direct naar de betrokkenen.

HOE STEL JE JE KANDIDAAT?

Dien je project in bij leen.van.welden@ntgent.be en omschrijf je groep/ gezelschap/… en je project en wat je denkt nodig te hebben: zaal, techniek, communicatieve ondersteuning. Tijdens een gesprek bekijken we de mogelijkheden: zowel qua data als qua ondersteuning.

VOORWAARDE?

Je bent professioneel actief in de kunsten. Je project is klaar om de wereld in te sturen maar werd on-hold gezet.