Werkgroep Kinderen, Jongeren & De Kunsten

Graag jouw aandacht voor volgende meeting //

1. ZOOM-meeting 10 mei 17u-19u – Werkgroep Kinderen, Jongeren & De Kunsten

2. Korte bevraging ‘Mapping Jongerenhoofdstad 2024’ – 5 minuten van jullie tijd, maar oh zo belangrijk (!) – invullen voor 10 mei. 

 

Binnen deze uitdagende tijden hopen we (samen met jullie) vanuit “de werkgroep kinderen, jongeren & de kunsten” van het GKO dat de komende jaren de kinderkunsten de plek blijft krijgen die het verdient. Waarbij elk kind het recht heeft aan cultuur en kunst te participeren, ook buiten een (educatieve) schoolcontext.  Waarbij elk kind ook het zelfbeschikkingsrecht krijgt om eigen leefomgeving en eigen stad mee vorm te geven. 

Vanuit onze organisaties hebben we met z’n allen de afgelopen jaren veel initiatieven hieromtrent genomen -met een groot draagvlak binnen de stad- zowel naar kunstenaars, als naar een breed publiek toe.  Maar er liggen nog zoveel nieuwe opportuniteiten om te komen tot een grotere symbiose, tot een betere afstemming van diverse plannen en tot nieuwe samenwerkingsvormen

Gent, Jongerenhoofdstad 2024” zou al een eerste opportuniteit kunnen zijn. Een jaar waarin diverse organisaties de eigen werking kunnen overstijgen door enkele gezamenlijke projecten te ontwikkelen binnen een breed stedelijk weefsel. Het kan een transitiemoment zijn  met een duurzaam karakter naar een vernieuwde stad waarbinnen de jongste generaties meer dan ooit de architecten van de toekomst kunnen worden.

  

JE KAN ONS NU AL HELPEN OM DE TITEL “JONGERENHOOFDSTAD 2024” MEE BINNEN TE HALEN door deze vraag tot ‘mapping’ in te vullen: 

Welke projecten voor of met jongeren en kinderen (jongeren tot 30 jaar) staan binnen jullie organisatie op stapel?

GEEF HIER JOUW INPUT => https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSddmnnZ0hXoHZkArlOsG9ad_5rZhBEr6Y14XtHBPrakl5mCYw/viewform

 

  

En we nodigen jullie uit op een zoom-meeting hieromtrent op maandag 10 mei tussen 17u en 19u. 

 

Topic: werkgroep kinderen, jongeren en de kunsten (GKO)

Time: May 10, 2021 05:00 PM Brussels 

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/81234132266?pwd=NmFtN0d5VWRSL252Y1NKY3IzTUtjQT09

 

Meeting ID: 812 3413 2266

Passcode: 226458

 

 

We hopen alvast op een gedeeld enthousiasme, 

 

Johan De Smet, Sofie Mercier, Frederik Sioen

werkgroep kinderen, jongeren & de kunsten (GKO)-