Technische infosessie: Hoe volgen blinde of dove mensen een voorstelling?

In het actieplan bij het charter Toegankelijkheid van de Stad Gent staat een concrete actie m.b.t. het toegankelijk maken van cultuur. In het verleden werden al verschillende voorstellingen (meestal tijdens de Gentse Feesten) extra toegankelijk gemaakt, steeds met verrassend veel interesse. Ook cultuurhuizen experimenteren volop met de nieuwste technologieën. We willen nu al die kennis en ervaring, aangevuld met de nieuwste tendensen samen leggen. Dit moment is alweer een uitgelezen kans om je bij te benen. Je inbreng wordt meegenomen in de nota die de stad voorbereid om hier in de toekomst verder samen aan te werken.

25 april om 12u in Minard (toegang Korianderstraat) 

We maken afspraken over het inkopen en uitwisselen van hulpmiddelen toegankelijkheid en het delen van expertise onder de cultuurhuizen.

  • Beschrijving De vraag en de zin van cultuurhuizen om te investeren in toegankelijkheid is groot. Om te versnipperde en te verschillende investeringen tegen te gaan, werken we hierin best samen. Momenteel kijkt iedereen een beetje naar iedereen, maar vooral naar de stad om hierin de lead te nemen.
  • Operationele doelstelling Optimaal regisseren van het cultuurleven in de stad door het organiseren van grensverleggende projecten en het faciliteren van de cultuursector en de cultuurparticipatie voor iedereen.
  • Resultaat Afsprakennota afgestemd aanbod toegankelijke cultuurvoorstellingen in Gent

PROGRAMMA

  • 13u30 toelichting TEXT ON TOP – TEXT ON STAGE http://text-on-top.com/nl/text-on-stage-nl/
  • Bart Vermandere licht kort de werking toegankelijkheid toe (filmpje “zoon” Raf Walschaerts & tolken VGT Roel Van Bambost)
  • aansluitend klaarzetten van alle techniek ifv toegankelijkheid (tolk VTG, ringleiding, boventiteling en audiobeschrijving)
  • 15u00 technische doorloop voorstelling Arne Sierens (als good practice = voorstelling zelf is op 13 mei)
  • 16u00 mogelijkheid tot uitwisselen & netwerken

INSCHRIJVEN kan via toegankelijkheid@stad.gent (voor do 21 april 12u)