INLOOPMOMENT #Gent2030 – Palmarium, GUM

Gent wil in 2030 Europese Culturele Hoofdstad worden. Dat is een titel voor steden die geloven in de kracht van cultuur, en die via cultuur maatschappelijke uitdagingen aanpakken. Daar geloven wij in. In Gent zetten we cultuur in om samen te leven met àlle Gentenaars, te versterken wat ons verbindt en te omarmen wat ons anders maakt, om ruimte vrij te maken – in onze wijken én in onze hoofden. Het is een manier om te zeggen: hier kan iedereen zich thuis voelen, en hier mag iedereen zichzelf zijn. In 2026 weten we of we de titel op z’n Gents gaan mogen vieren, en zo de rest van Europa met ons verhaal kunnen inspireren.

Op onze website www.gent2030.eu vind je al heel wat informatie over het stappenplan en de timing, het concept en het waardenkader, het voortraject, … . Heb je zelf nog vragen over het concept? Heb je ideeën, grote of kleine plannen? Of wil je simpelweg polsen hoe je kan meewerken aan dit traject? Leg het voor aan het Team #Gent2030 tijdens de 2 inloopmomenten:

Op 26 mei van 15u-17u (+after-drink) in het Palmarium van GUM (Gents Universiteitsmuseum) of op 28 juni om 10u-12u (+broodjeslunch) in Trefpunt

Vul deze FORM in om jou aan te melden voor de inloopdagen
* inschrijving niet verplicht, je kan ook gewoon langskomen… maar we hebben graag zicht op aantal aanwezigen

ps Noteer alvast ook deze data in je agenda: Van 3 tem 7 oktober organiseren we een stadsbrede ‘KICK-OFF #Gent2030: A space of belonging’ met tal van talks, workshops, bijeenkomsten en inspiratiemomenten.