ZOOM in op Gentse Cultuurzomer (Online Persconferentie)

Persbabbel over ‘Gentse Cultuurzomer’ met Frederik Sioen (coördinator Gents Kunstenoverleg) & Danielle van Zuijlen (Kunsthal Gent) : 17 JUNI 2020 – 15u – ZOOM => https://us02web.zoom.us/j/5087063290

 

GENTSE CULTUURZOMER 2020 – PERSBERICHT

een initiatief van Gents Kunstenoverleg, in samenwerking met tal van kunstenaars en organisaties uit de Gentse cultuursector, powered by Cultuur Gent, Growfunding & Karakters

Alle info op www.gentsecultuurzomer.be

—-

Ondanks deze moeilijke tijden, blijft Gent bruisen van de creativiteit. Artiesten staan te popelen om hun publiek te ontmoeten of hun kunstwerken tentoon te stellen. Honderden kunstenaars, (sociaal-) culturele organisaties, kunsthuizen, musea en cultuurmedewerkers hebben zich verenigd om hun kunsten en creativiteit over Gent uit te storten.

Samen met jou, maken we van de Gentse zomer een positief en onvergetelijk verhaal. Vele kleinschalige culturele activiteiten én het online en offline platform ‘Zomersalon 2020’ vormen samen één solidair geheel, voor en door Gentenaars. Met respect voor artiest en publiek: De Gentse Cultuurzomer 2020.

Vanaf 17 juli, de normale startdatum van de Gentse Feesten, kan je de Gentse artiesten en Gentse kunstwerken tot bij jou brengen. Van de binnenstad tot in jouw wijk en ver daarbuiten. Een hele zomer lang. Wij helpen jullie daarbij. En jij helpt de Gentse kunstenaars.

‘Boek een artiest’

Maak je keuze uit een optreden van een operazangeres, een jazz- of bluesmuzikant, een Gentse troubadour, een luit- of tabla-speler, een cellist, … Of denk aan een een poppenspeler, (kinder)theater, een verteller, een workshop dans of kalligrafie, … , een poëzieavond, een wandeling met een gids in jouw buurt of in de binnenstad. Zelfs een graffiti op jouw muur of een vuurkunstenaar behoort tot de mogelijkheden.

De Gentse Cultuurzomer 2020 koppelt jouw vraag aan een Gentse artiest én een (sociaal)-culturele organisatie die jou ondersteunt bij het organiseren en de veiligheid van jouw unieke moment.

‘Koop een kunstwerk’

Uitstel én afstel van tentoonstellingen en opdrachten betekent dat kunstenaars op grote schaal inkomsten mislopen. Meer dan ooit kunnen zij jouw steun gebruiken.

Samen met vele Gentse culturele organisaties verzamelt Kunsthal Gent deze zomer het werk van beeldend kunstenaars uit de bloeiende Gentse kunstscene in een grootse tentoonstelling: Zomersalon 2020 ‘Buy Local’. De tentoonstelling biedt niet alleen de kans aan het publiek om Gentse kunstenaars te ontdekken, maar ook om hen rechtstreeks te steunen door een werk te kopen!

De tentoonstelling loopt in Kunsthal Gent van 17 juli tem 30 augustus. Ook op de website van Gentse Cultuurzomer zal je vanaf 17 juli alle kunstwerken uit het Zomersalon terugvinden en in contact kunnen komen met de kunstenaar.

‘Doneer een bijdrage’

Kan je zelf geen artiest boeken, maar wil je ons initiatief toch ondersteunen, dan kan je bijdragen tot de ‘Gentse Cultuurzomer 2020 Growfunding‘. Het geld gaat rechtstreeks naar kwetsbare Gentse kunstenaars waarbij we focussen op culturele activiteiten bij verenigingen met een beperkt budget. (jeugdzorg, voedselbedeling, armoedebestrijding, sociaal werk, speelpleinwerking, …). Zo zorgen we ervoor dat de Gentse Cultuurzomer 2020 echt voor elke Gentenaar is.

De Gentse Cultuurzomer 2020 stimuleert culturele impulsen om vraag en aanbod samen te brengen in een streven naar vele kleinschalige culturele activiteiten met respect voor artiest en publiek – Alle info op www.gentsecultuurzomer.be