Corona Crisis Groep – ZOOM Sessie

CORONA CRISIS GROEP ZOOM SESSIE – 29 JULI – 20u

We hadden elkaar graag ‘live’ ontmoet, maar ook de 3de ‘Corona Crisis Groep’ komt samen via ZOOM. Daarom niet minder interessant!

Gelieve je voor deze ‘open denktank’ wel aan te melden via info@gentskunstenoverleg.be. Je krijgt de ZOOM-link dan toegestuurd.

—-
De voorbije 2 samenkomsten van deze denktank waren super interessant. De kennisdeling op een openhartige manier biedt inspiratie voor anderen. Opnieuw belichten 5 sprekers uit culturele organisaties uit verschillende disciplines hun werking in tijden van corona. Iedereen is welkom.

Sprekers zijn Valery De Smedt (LUCA – School of Arts), Veerle Simoens (Festival Van Vlaanderen), Tim Bruggeman (De Koer), Iris Verhoeven (Jeugdfilm) en Benjamin Abel Meirhaeghe (performer/regisseur). Na het gesprek nemen we de tijd vragen uit het publiek en debat.

Lees het verslag van de voorbije 2 samenkomsten op https://gentskunstenoverleg.be/documenten/ met sprekers uit Vooruit, Vlaams Museumoverleg, VOEM, Filmfestival Gent, Kompass Klub, Abstrkt Events, Handelsbeurs, Kopergietery, Greentrack, LOD & Refu Interim.

Thema van het GKO Café:
Hoe heeft deze gedwongen reset onze manier van werken beïnvloed? Wat is de impact op de programmering, de financiering, de artistieke visie? Wat hebben we geleerd van deze ‘stilstand’? Hoe passen we ons aan?

En ongetwijfeld heeft de crisis ook een impact op de plannen voor de zomer & het najaar. Wat zijn de vooruitzichten? Vloeiden hier alternatieve samenwerkingen uit voort? … We belichten enkele punten die voor de organisaties een positieve verandering betekenen.