Brainstormsessie ‘Gent 2030, Europese Culturele Hoofdstad’ x Landschapstekening Kunsten

Uitnodiging: brainstormsessie ‘Gent 2030, Europese Culturele Hoofdstad’ x Landschapstekening Kunsten

In 2030 is het de beurt aan België om – samen met Cyprus – de Culturele Hoofdstad van Europa te leveren. Gent is enthousiast kandidaat om in de voetsporen van Belgische steden als Antwerpen, Brussel, Brugge en Mons te treden. In het voortraject naar Gent 2030, Europese Culturele Hoofdstad, organiseert de Stad naast een aantal online inspiratiesessies ook een brede bevragingsronde.

In samenwerking met Gents Kunstoverleg en begeleid door IDEA Consult vindt op maandag 31 mei (19.00-21.00) een online brainstorm plaats omtrent de kandidatuur Gent 2030. De brainstorm wordt mede gevoed door werkmateriaal uit de Landschapstekening Kunsten, die dit voorjaar wordt ontwikkeld.

De sessie staat open voor Gentse kunstenaars, kunstenorganisaties en verenigingen met een hart voor cultuur die input willen geven voor het traject Gent2030.

Na introductie over de doelstelling van de sessie en de kandidatuur van Gent2030, is er – gevoed door tussentijds materiaal uit het traject naar de Landschapstekening en het voortraject Gent 2030 – een uitwisseling in breakout groepen omtrent de  volgende vragen:

            Wat maakt Gent tot Gent, waar liggen onze troeven en waar liggen kansen?
            Waarmee kan Gent het verschil maken tov andere kandidaat-steden én eerdere culturele Hoofdsteden?
            Waarom heeft Gent de titel écht nodig? Welke zijn de nodige/wenselijke transformaties/doorbraken? Op welke uitdagingen moeten we prioritair inzetten?
            Waar zien we onze Europese relevantie en meerwaarde? Wat betekent ‘Europees werken’ in dit kader?

— Je vindt hier de ZOOM-LINK —

Topic: GKO #Gent2030
Time: May 31, 2021 07:00 PM Brussels

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/5087063290

—–

Frederik Sioen, GKO – Mede namens Joris Janssens, IDEA Consult & Bart Doucet, Departement Cultuur van de Stad Gent