2.000 tot 20.000 euro steun voor je culturele activiteit

Enkele maanden geleden lanceerde de Vlaamse overheid een noodfonds, waarin 65 miljoen euro voorzien was voor de culturele sector. Via dit noodfonds zal je nu een nieuwe ‘culturele activiteitenpremie’ kunnen aanvragen om een publiek evenement te organiseren, uit te voeren of hiervoor infrastructuur ter beschikking te stellen.

Enkele maanden geleden lanceerde de Vlaamse overheid een noodfonds, waarin 65 miljoen euro voorzien was voor de culturele sector. Via dit noodfonds zal je nu een nieuwe ‘culturele activiteitenpremie’ kunnen aanvragen om een publiek evenement te organiseren, uit te voeren of hiervoor infrastructuur ter beschikking te stellen. (bron: vi.be)

Interesse? laat je e-mailadres achter op site van het departement Cultuur, Jeugd en Media (helemaal onderaan)
Volg ook de nieuwsbrief van Gents Kunstenoverleg voor updates => https://gentskunstenoverleg.be/nieuwsbrief/

Omdat dergelijke evenementen organiseren vandaag zo goed als nooit rendabel is, kan je een forfaitair bedrag van 2.000 euro aanvragen of een veelvoud ervan met een maximum van 20.000 euro. Je zal de gemaakte kosten moeten kunnen bewijzen, en het is de bedoeling om met de steun kunstenaars en hun entourage correct en eerlijk (dus volgens de de geldende barema’s) te verlonen. Belangrijkste voorwaarde is dat het evenement dat je op poten zet publiek toegankelijk is. Een concert, workshop, tentoonstelling, lezing, socio-culturele activiteit: het kan allemaal, zo lang je activiteit kadert binnen presentatie, (talent)ontwikkeling, participatie of vorming.

De nieuwe steunmaatregel is toegankelijk voor rechtspersonen (bv. een vzw, BV …) en eenmanszaken. Tijdens de activiteit waarvoor je steun aanvraagt, stel je minstens 2 cultuurwerkers te werk als werknemer of zelfstandige. Je kan steun aanvragen voor verschillende activiteiten, maar het totale bedrag dat je aanvraagt kan nooit meer dan € 20.000 zijn.

Alle voorwaarden rond de nieuwe culturele activiteitenpremie vind je op de site van het departement Cultuur, Jeugd en Media. Momenteel kan je de premie nog niet aanvragen, daarvoor wordt een digitale applicatie ontwikkelde. Via de website kan je nu wel al je mailadres nalaten, zodat je als eerste op de hoogte bent als de applicatie gelanceerd wordt.